En Steinerpædagog tror på reinkarnation 

 

En historie, som læses til forældre ved barnets fødselsdag. Det man ikke tænker på, er reinkarnation illustreret. Steiner sympatisører, mener at det her er videnskabeligt korrekt. 

 

Fødselsdagseventyr i vuggestuen: 

Der var engang for længe siden et lille barn, der løb omkring oppe i himlen og havde det godt. Det legede med sin skytsengel, og det var dejligt. De spillede bold med en gylden kugle, men en dag, da de løb omkring og legede, trillede den gyldne kugle ud over himlens kant og barnet løb hen og så ned efter den. Dernede, hvor kuglen var landet, så barnet en far og en mor og en storesøster, der så meget ønskede sig et lille barn. 

 

Barnet løb hen til sin skytsengel og sagde: ‘Åh, må jeg ikke gerne komme derned, det vil jeg så gerne? ‘ Jo,” sagde skytsenglen, ‘det kan du godt, men så skal vi først ud på en lang rejse.’ Og så rejste de forbi stjernerne, som glimter på himlen. Forbi solen, som lyser om dagen og månen, som lyser om natten. Til sidst kom de hen til regnbuen, som er himlens port. ‘Her skal du lægge dine himmelske klæder,’ sagde skytsenglen. 

 

Det gjorte barnet og det lagde sig til at sove. Det sov i mange dage og i mange nætter, og dets mor bar det under sit hjerte. Da barnet vågnede, lå det i en vugge og kiggede op på far og mor og storesøster. De var så glade for det lille barn, der var kommet. Men barnet skulle jo have et navn. Og de tænkte og tænkte, og så vidste de, at barnet skulle hedde Johannes, for det var det fineste navn, de kendte. 

 

Snart kunne Johannes ikke ligge stille i vuggen mere, han begyndte at kravle rundt og pille i alting. Så begyndte han at rejse sig op og øve sig i at gå. Da sagde mor, at han kunne komme i vuggestue og snart blev han 1 år. Henne i vuggestuen legede han med alle de andre børn. Johannes løb omkring i haven og han begyndte at snakke, og netop i dag kan vi fejre, at Johannes bliver 2 år. 

 

Ønsker på din fødselsdag glæde og lykke til dig lys på din vej. 

 

Artikel/kilde: Waldorflärarmötet 2013 (och om barnets inkarnation som lärarens uppgift). Link.

 

è Til forsiden